tiistai 15. toukokuuta 2018

Uusia rotuhankintoja ja rotutoiveita

Tammikuussa toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja toin Sîr Angreniin neljä mangalargaa. Olin jo parin vuoden ajan miettinyt rodun ottamista Angrenin valikoimiin, kuulostaahan rotu jotenkin kovin eksoottiselta ainakin omaan korvaani ja minulla olisi jonkin verran kuviakin jemmassa rodun edustajille. Rotu oli alkanut kiinnostaa minua entistä enemmän vuoden 2017 syksyn aikana, kun intoni askellajihevosiin oli nousussa ihan yleisellä tasolla. Tein hieman tutkimuksia mangalargojen määrästä virtuaalimaailmassa ja löysin joitain yksilöitä muutamalta eri tallilta. Tieto siitä, etten olisi täysin yksin rodun kanssa, oli oikeastaan se pääasia.

Ensimmäiset Angrenin mangalargat olivat orit Bossa Nova ja Sertanejo sekä tammat Amanda RDJ ja  Luciana RDJ. Myös ensimmäiset omat kasvatit ovat jo syntyneet, ori Angren Boaventura sekä tamma Angren Adelina. Näille sain toisiksi vanhemmiksi hevoset lainaan muilta harrastajilta, mikä oli mielestäni ihan huippuhieno juttu! Kasvattien syntymän aikoihin tallille muutti myös 2-polvinen tilausvarsa Ponipallerosta, ori PP's Tacito. Aijettä, lisää näitä!

...

Helmi-maaliskuun vaihteessa selailin Keskustassa Alegren poistomyyntiä. Tykkään tehdä ostoksia Alegresta, sieltä löytyy välillä meinaan jos jonkinmoista helmeä! Tällä kertaa matkaan tarttui hackneyori Shagbag of Radon. Meillä on joskus tallin alkuaikoina yksi-kaksi hackneytä ollutkin, joten ei tämä periaatteessa täysin uusi rotu meillä ole. Alkuaikojen hackneyt eivät kuitenkaan koskaan saaneet jälkikasvua talliin ja ne on jo aikaa sitten myyty pois ja unohdettu uuden omistajan toimesta. Mutta takaisin Shagbagiin, sukua orilla on 0 + 2 polvea. Jälkeläisiäkin sille on ehtinyt syntyä jo viisi, mutta näitä tutkiessani totesin suurimman osan niistä ja parista lapsenlapsesta kadonneen tai tulleen unohdetuiksi. Parista lisäjälkeläisestä ei ole siis ollenkaan haittaa!

...

Nyt kevään edetessä olen ottanut jälleen Gummerruksen suuren hevoskirjan kätösiini sekä selaillut nettiä ja pohtinut, mikä tai mitkä rodut voisivat olla seuraavana hankintalistalla. Tällä hetkellä vahvimpia ehdokkaita ovat criollo ja clydesdale, muita mielessä pyörineitä vaihtoehtoja ovat mm. marwari ja perunpaso. Katsellaan, mitä kesä ja syksy lopulta tuovat tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti