keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Alkuvuoden laatispalkitut suokit

Viime kirjoituksesta onkin näemmä virähtänyt jo ihan tuhottoman kauan aikaa.. Mitään järkevää sanottavaa ei taida tälläkään kertaa olla mutta haluaisin hieman herätellä blogia eloon, joten ajattelin tällä kertaa ihan vain esitellä Hirttivaaran laatispalkittuja suomenhevosia. Viime aikoina olen uskaltanut enenevissä määrin ilmoitella meidän suokkeja SLA:n (ja YLA:n) lisäksi myös lajilaatiksiin. Jotenkin mulla on edelleen sellainen ajatus, ettei meidän hevosilla ole tunnearvon lisäksi sen suurempaa arvoa tai mahdollisuutta menestykseen (mitä nämä nyt sitten ikinä tarkoittavatkaan), mutta ihan hyvinhän siellä ollaan pärjätty!Hirttivaaran Ristipisto (kuvassa) käväisi huhtikuussa KERJ:n laatuarvostelussa nappaamassa itselleen KERJ-II-palkinnon 97,25 pisteellä. Orin suoritus oli pitkälti odotetunlainen, eli kakkospalkintoa haettiin ja se myös saatiin. Viime kuun yleislaatuarvostelussa ori kuitenkin yllätti positiivisesti. Kakkospalkinto mielessä suunnattiin näihinkin pippaloihin, mutta Rikupa se palasi kotiin YLA1-palkinnon kera! Mulla ei kovin montaa ykköspalkinnolla palkittua hevosta ole, lieköhän Riku vasta toinen. Joka tapauksessa ylläolevassa kuvassa poseeraa ensimmäinen ykköspalkinnolla palkittu kasvattini ja ensimmäinen ykköspalkinnolla palkittu hevoseni, jonka menestys on muutamaa valmennusta ja isänsä menestysä lukuun ottamatta täysin omaa ansiotani. Pakko myöntää, että hyvältä tuntuu! Mutta onpa poika palkintonsa ansainnutkin, Riku kun on ollut aina yksi suosikkihevosistani. Täytyy katsoa jos Riku ehtisi käydä vielä uusimassa SLA:n palkintonsa ennen vihreämmille laitumille siirtymistä, viimeksi kun ykköspalkinto jäi vain puolen pisteen päähän.

Muutama muukin meidän hevosista on käynyt KERJ:n laatuarvostelussa ihan hyvällä menestyksellä:

Meidän piekkaripoika Hirttivaaran Palsamipihta pyörähti Rikun kanssa samaan aikaan nappaamassa itselleen niinikään KERJ-II-palkinnon. Amiksen pistesaldo oli 96,5 pistettä ja pistesaalis oli pitkälti odotetunlainen, tosin rakennearvostelusta saadut yheksän pistettä oli positiivinen yllätys!

Toukokuun KERJL:n tilaisuudessa meiltä oli palkintoa hakemassa kaksi tammaa. Eelin Kalevala palasi kotiin KERJ-II-palkinnon kera. Palkinto oli sitä mitä haettiinkin, tietenkin vähän suuremmalla panostamisella esimerkiksi tamman jälkeläiseen olisi tuonut kotiin sen kirkkaimman palkinnon. Kukkiksen Elosalama nappasi mukaansa KERJ-III-palkinnon kera. Myös Laaman pisteet olivat pitkälti odotetunlaiset, toki olin pienessä mielessäni toivonut aavistuksen korkeampia rakennepisteitä.

Kenttätaitureiden lisäksi meidän talliin mahtuu myös ihan yleispäteviä hevosia, taitavia esteratsuja sekä hyviä rotunsa edustajia. Ori Hirttivaaran Tulikukka kävi toukokuussa nappaamassa odotetusti YLA2-palkinnon ja tamma Moon Loviatar ERJ-II-palkinnon, joka niinikään oli juuri sitä mitä  tammalta odotettiin. Tosin Viivinkin kanssa ehkä hieman kirpaisivat nuo heikohkot rakennepisteet, mutta näillä mennään. Rotulaatiksessa palkintonsa kävivät nappaamassa tammat Kukkiksen Elovoima (SLA-II) sekä Hirttivaaran Tähtikello (SLA-III), joista jälkimmäinen pääsikin pian palkintonsa jälkeen vihreämmille laitumille kunnioitettavassa 29 vuoden iässä.


Meidän nuoriso on puolestaan myös päässyt edustamaan Hirttivaaraa varsa-arvioinneissa. Hengenvaaran Raparperiralli kävi nappaamassa itselleen SV-II-palkinnon huhtikuussa ja EV-I-palkinnon toukokuussa, molemmat nelivuotiaille suunnatuissa luokissa. Kukkiksen Töttöröö kävi toukokuussa nappaamassa itselleen samaiset palkinnot, eli SV-II- ja EV-I-palkinnot nelivuotiaiden luokista. Lisäksi Toope oli estevarsojen laatuarvostelussa tilaisuuden paras ori. Myös Hirttivaaran Permuuda kävi nappaamassa itselleen SV-II-palkinnon toukokussa nelivuotiaiden luokassa.
Tämä nyt ei ole laatuarvostelupalkinto, mutta mainitaan nyt vielä meidän ihastuttava Hirttivaaran Kalavale (kuvassa), jolle myönnettiin toukokuussa PP-MVA-arvonimi. Muutenkin meidän hevoset ovat pärjänneet tosi kivasti näyttelyissä, että josko näitä näyttelypalkintoja rupeaisi kohta tupsahtelemaan muillekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti