maanantai 11. huhtikuuta 2016

Piirrosponihehkutusta

Onni on ensimmäinen KTK-palkittu piirroshevonen itsepiirretyllä kuvalla!

On todella palkitsevaa seurata, kuinka piirtotaitoni ovat kehittyneet tämän harrastuksen ansiosta ja kuinka virtuaalihevoseni itsepiirtämilläni kuvilla ovat alkaneet hiljalleen pärjätä PKK:n näyttelyissä kerta kerralta paremmin. Kun vertaa vanhoja piirroksiani ajalta, kun aloitin piirroshevosten kanssa vuonna 2009 (esim1, esim2) ja uudempia tuotoksiani (esim1, esim2), ero on valtava.

Meidän pollet ovat pärjänneet jo parin-kolmen vuoden ajan tosi kivasti muu kuva-luokissa, ja PP-MVA-palkittuja tai paria KP:tä vailla olevia hevosia tallista löytyykin jo jonkin verran. Tykkään piirtää pääkuvia ja hevosia liikkeessä ja sisällyttää kuviin paljon pieniä yksityiskohtia. Rakennekuvat taasen ovat aina tuottaneet enemmän päänvaivaa, sillä hevosen jalat ovat edelleen ne kaikista hankalimmat osat hevosesta piirtää. Liikekuvat ovat siitä mukavampia ja anteeksiantavaisia, että niissä jalkojen virheasennot jäävät paremmin piiloon.

Mutta tosiaan, koska rakennekuvat vaativat siis paljon enemmän vaivannäköä sekä verta, hikeä ja kyyneleitä (okei, lähinnä ehkä kyyneleitä ja vähän hikeä), olin ihan tosi onnellinen, kun quaraborini Dalí 5594 saavutti ensin tammikuussa Fn-arvonimen ja lopulta kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle viimeisimmässä PKK:n kantakirjaustilaisuudessa.


Ehkä tästä alkaa se ylämäki rakennekuvallistenkin kanssa! :D

2 kommenttia:

  1. Onnittelut palkinnosta, hienon näköinen ori! Olen aina ihaillut noita harvinaisiasi piirroskuvilla, haaveillen, että ehkä minäkin vielä joskus saan siihen kynään tartuttua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja toki kannattaa ryhtyä piirroskuvallisten omistajaksi, niin eipä tule juuri näiden harvinaistenkaan kanssa kuvaongelmia ja hevosista saa juuri haluamansa näköisiä (:

      Poista