torstai 14. huhtikuuta 2016

Hevoshankintoja ja rotupohdintaa

Harvinaista pukkaa! Kun palataan ensin takaisin maaliskuun puolelle, Sîr Angreniin saapui  elämäni ensimmäisen Alegre-ostosreissuni jälkeen neljä kaspianponia - suvuton ori Rambo ja tammat Fairy ja Tinderi sekä yksipolvinen tamma Liinu. Edellä mainitun nelikon ja kuluvan kuun alussa syntyneen orivarsan turvin kaspianponikantamme kasvoi yhdestä yksinäisestä yksilöstä kuuden hevosen pieneksi laumaksi. En usko, että kaspianponit koskaan nousevat meidän ns. ykköskasvatusrotujen joukkoon, mutta onhan se kiva että rodun edustajia löytyy omasta tallista enemmänkin kuin se yksi ainokainen yksilö, eikä näin ollen aina kasvattia suunnitellessa tarvitse olla heti huutelemassa muiden kaspianponien omistajien perään.

Yleisesti ottaen kaspianponit ovat käsittääkseni melko harvinainen rotu virtuaalimaailmassa, joskin kasvatteja ja yksittäisiä yksilöitä löytyy sieltä täältä. Näin äkkiseltään tulee mieleen ainakin kolme tallia tai talliksi rinnastettavaa sivustoa (Lymie, Narrilaivan & Viivuskan harvinaiset hevoset), joista rodun edustajia löytyy enemmän kuin kaksi kappaletta. Alegreenkin muuten jäi meidän Fairy-tamman jälkeläinen vielä uutta kotia etsimään, jos jotakuta rotu rupesi kiinnostamaan tai etsii talliinsa uusia rodun edustajia.Toinen hevoshankinta, josta olen tositositosi innoissani, on kolmen suvuttoman konikin lauma, jotka saapuivat vahvistamaan meidän koniklaumaa. RouskuPosse ja Tuuri saapuivat meille niinikään Alegresta, jonne olin ensimmäisellä ostoskerrallani jättänyt tuontitoiveen rotua koskien. Tämän kolmikon ja kahden kuun alussa syntyneen kasvatin ansiosta rodun edustajia löytyy jo kymmenen yksilön lauma. Olen tyytyväinen meidän konikien nykytilanteeseen, mutta toki jossain vaiheessa olisi tarkoituksena hankkia taas pari suvutonta yksilöä lisää. Joku työpainotteinen yksilökin olisi kiva, mutta täytyy vielä tutkia onko TYH:llä jotain rajoituksia kilpailuihin sallittuja rotuja kohtaan.

Muuhun virtuaalimaailmaan verratessa uskallan sanoa, että meillä on suurin konikpopulaatio. Meidän kymmenen hevosen lisäksi tiedän pari tuomaani yksilöä ja joskus vuonna nakki jollain (tosin nykyään tietääkseni jo lopettaneella) tallilla oli muutamia rodun edustajia. Googlella löytyi myös pari satunnaista yksilöä lisää. Jos jollakulla nyt heräsi kiinnostus näitä ihastuttavia karvapalloja kohtaan eikä itse jaksa omia aivonystyröitään rasittaa tuontiponien keksimiseen, niin mielelläni tuon halukkaille vaikka ponin tai kaksi (:

Osta oma mopo konik! *tyrkyti tyrkyti*
© Astrid Van Wesenbeeck (CC BY-NC-ND 2.0)Uusin hankinta Sîr Angreniin ovat noricuminhevoset. Toin eilen iltasella talliin kolme rodun edustajaa, orin Wim sekä tammat Anne ja Henna. Kasvatteja meille ei luonnollisesti ole vielä rodusta ehtinyt syntyä, mutta eiköhän meidän ensimmäiset norikerkasvatit putkahda maailmaan viimeistään kuun vaihteen tienoilla. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus tuoda vielä pari suvutonta yksilöä lisääkin, mutta sekin jäänee vähän myöhemmälle. 

Ajattelin norikerin olevan oikein pätevä valinta uudeksi kylmäveriroduksi talliin, sillä kasvattajia (mm. Belveder) ja yksittäisiä hevosia kuitenkin löytyy jonkin verran. Rotu on selkeästi noussut ainakin hetkellisesti ns. muotiroduksi, mikä on mielestäni aika hieno saavutus tuntemattomammalta kylmäverirodulta. Muistan, kuinka ihailin Rosin Blondi-tammaa (joka taitaa olla ainakin osasyy rodun tämänhetkiseenkin yleiseen hypetykseen?) joskus vuosikymmenen vaihteen tienoilla ja itsekin haaveilin ko. rodun edustajasta. Mulla oli piirroskuva ja hienot suunnitelmat pollea varten valmiina, mutta se oman norikerin hankinta koskaan toteutunut. Aika oli kuitenkin selkeästi vasta nyt  kypsä norikerien hankkimiselle ja toivotaan, että oma ja muiden innostus rotuun pysyy vähintäänkin tämänhetkisellä tasolla!

4 kommenttia:

 1. Oivoi, pitäisi itsensäkin saada aikaan sen verran, että hommaisi Ioniciin parit kaspianponit ja konikit, miksei norikerejakin (tietenkin hankittavien rotujen lista on NÄÄÄÄIN paljon pidempi kuin nämä tässä mainitut kolme rotua, siksi en tunnu koskaan saavan mitään aikaan). Mutta jospa tämä postaus vähän potkisi asioita eteenpäin... En lupaa mitään kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No mutta hiljaa hyvä tulee, eikös se sanonta näin mene.

   Poista
 2. Oi, tämän kirjoituksen luettua tartuin heti kynään ja aloin konikia luonnostelemaan. Tai oikeastaan kahta. Ja innostuin muutenkin ajatuksesta hankkia piirrettyjä harvinaisia, kun sitä niin kauan olen jo jahkaillut. Ja piirroskärpäsestä on kiittäminen tallisi piirroshevosten ihailusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin niitä sun piirroksiasi ja tykkäsin ihan älyttömästi! Etenkin työpainotteinen konik oli oikein komea ja jos joskus saat keksittyä kuvan hevoselle tiedot, niin mua kiinnostaisi kyllä saada siitä varsa, työpainotteisena tietenkin :D

   Mukava kuulla, että ollaan oltu inspiraationa! (:

   Poista