keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Sukulinjat #3

Koska tammat on pop, ei saatu oreja esittelyyn tälläkään kertaa.

Dark Secret - tammalinja

Dark Secret (trn, 156cm) VAYL-III, YLA3
- DD Domma Ajayyp (rnvkk, 158cm)
-- DD Dorofeja (rn, 160cm)
--- DD Dayaw (rn, 158cm)
-- DD Dowzah Azar (rn, 158cm) *
-- DD Debóra (rnvkk, 160cm)
--- DD Dunyasha (perl, 159cm)
DD Durmuş Perişde (trn, 153cm) PP-MVA, VMRJ-II, YLA2
-- Dongan Mele DAWA ((rn)km, 157cm)
-- DD Daenerys (rt, 157cm)
- DD Dalchyn (rn, 158cm)

* ei enää omistuksessani

Dark Secret (2007-2012, 27v) oli ensimmäinen tekkeni, yksi Rautkymin ensimmäisiä asukkeja ja samalla myös osallisena koko puljun perustamiseen. Tammalinja jatkuu Rautkymissä Domma Ajayypin ja Durmuş Perişden kautta - Dalchynillä on vain orijälkeläisiä, eivätkä nämä ole vaikuttamassa Rautkymin tekkejen sukutauluissa. Dark Secret oli oikein hieno tamma, joka aikanaan lukeutui ehdottomasti lempihevosteni ja panostusponieni joukkoon.

Linjan edustajien nimi alkaa D-kirjaimella, muuten mitään erityistä nimeämiskäytäntöä ei ole.

Dark Secret oli ns. monitoimitamma, jonka kanssa pyörittiin näyttelyissä, kilpailtiin kenttäratsastuksessa, mutta myös matkaratsastuksessa. Tamman jälkeläiset ovat pitkälti kenttäpainotteisia joista osa kilpailee samalla myös matkaratsastuksessa, mutta Domma Ajayypin jälkeläiset ovat painottuneet enemmän esteratsastukseen. Dowzah Azar on laukkapainotteinen. Linjan tammojen säkäkorkeus kasvaa hiljalleen, ja nykyyän isävalintoja tehtäessä suositaankin suurikokoisia oreja. Tammoista suurin osa on ruunikkoja tai ruunivoikkoja.

Ja onhan se tietenkin myönnettävä, että näitä Dark Secretin manttelinperijöitä on tallissa enemmän kuin laki sallii (niin tammojen kuin orienkin puolella), mutta ne nyt vaan on niiiiin kivoja ja ihania... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti