keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Sukulinjat #2

Tällä kertaa vuorossa (piirretty) työsuokkitammalinja. Joskos ensi kerralla saataisiin esittelyyn oreja ja muitakin kuin suokkeja! (:

Tellervo - tammalinja ("Hopeat&Kukat-linja")Tellervo (tprt, 152cm)
- Hirttivaaran Hopeakukka (hpm, 163cm) SLA-III
-- Hirttivaaran Kultakukka (rt, 158cm)
--- Hirttivaaran Kukkahattutäti (trt, 157cm) SV-I
-- Hirttivaaran Hopeatuli (m, 161cm) *

* ei asu Hirttivaarassa

Tellervo (2008-2014, 20v) oli ensimmäinen työpainotteinen suomenhevoseni. Tammalinja jatkuu Hirttivaarassa Tellervon tyttären Hirttivaaran Hopeakukan ja sen tyttären ja tyttärentyttären kautta. Itse Tellervo ei ollut minulle mitenkään erityisen tärkeä, se oli näin kärjistetysti sanottuna "vain virtuaalihevonen muiden omistamieni yksilöiden joukossa", ja niinpä usein itse ajattelenkin linjan lähinnä Hopeakukka-tammalinjana. Vielä melko lyhyen linjan tekee tärkeäksi kuitenkin tamman jälkeläiset ja niiden jälkeläiset, niin  tammat kuin oritkin, jotka ovat omasta mielestäni ihan tosi kivoja yksilöitä. 

Alunperin tälläkään linjalla ei ollut mitään erityistä nimeämiskäytäntyöä. Hopeakukan varsoista alkaen hevoset on kuitenkin nimetty hopea- ja kukkateemaisesti, tai niitä yhdistellen. Toistaiseksi nimeämiskäytäntö on pitänyt kaikilla linjan tammoilla sekä myös oreilla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

Kuten olettaa saattaa, linjan tammat ovat lähinnä työpainotteisia tai yleispainotteisia, jotka kilpailevat myös työkilpailuissa. Värikirjo kattaa lähinnä erilaiset rautiaat ja mustan, ja monet tammoista kantavat myös Hopeakukasta periytyvää hopeageeniä. Vaikka itse Tellervo oli melko pienikokoinen yksilö, ovat sen manttelinperijät huomattavasti suurikokoisempia. Vaikka kyseessä on työhevoslinja, eivät kaikki yksilöt suinkaan ole hirveitä jytkyjä, kiitos hieman sporttisemman mallisten isävalintojen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti