lauantai 13. kesäkuuta 2015

Sukulinjat #1

Ajattelin aloittaa tällaisen (noin) kuukausittain julkaistavan postaussarjan, jossa esittelen aina yhden itselleni syystä tai toisesta tärkeän tamma- tai orilinjan omien hevosteni joukosta.

Aloitan postaussarjan tammalinjalla, joka lienee yksi vanhimmista omien hevosten joukosta. Lisäksi tämä tammalinja on ehdottomasti yksi itselleni tärkeimmistä, jos ei kaikkien virtuaalihevosteni, niin ainakin suomenhevosteni joukosta.

Tauon Paikka - tammalinja ("Elo-linja")Tauon Paikka (m, 156cm) YLA3, Jälkeläisluokka C
- Kukkiksen Elpantyttö (rn, 156cm) SLA-III, YLA3
-- Kukkiksen Velmu-Tyttö (rn, 158cm)
-- Kukkiksen Poikatyttö (prn, 157cm) *
--- Hepsankeikka MTK (vkk, 154cm) *
-- Kukkiksen Elovoima (hprnvkk, 154cm) SV-II
--- Kukkiksen Elovalkea (rnvkk, 153cm) SV-III, EV-I
---- Hirttivaaran Elouni (m, 157cm) *
---- Kukkiksen Elosalama (hprn, 153cm) SV-II
--- Hirttivaaran Hillamarja (rnvkk, 156cm) *

* ei asu Hirttivaarassa

Tauon Paikka (2007-2010, 25v) oli yksi ensimmäisistä Hirttivaaran hevosista ja ehdottomasti yksi sen aikaisista silmäteristäni. Tammalinja jatkuu Hirttivaarassa Tauon Paikan tyttären Kukkiksen Elpantytön tyttäristä kolmannen, Kukkiksen Elovoiman, kautta.

Alunperin minulla ei ollut mitään suunnitelmaa tammojen yhteneväisen nimeämisen suhteen. Nimeämiseen on kuitenkin alettu kiinnittää huomiota em. Kukkiksen Elovoiman jälkeen, jolloin nimet saivat Elo-alun. Toistaiseksi ainoan poikkeuksen tähän tuo tamma Hirttivaaran Hillamarja.

Linjan tammat ovat olleet pitkälti estepainotteisia, mutta myös kenttäpainotteisia löytyy nykyään yhä enenevissä määrin. Linjan edustajia leimaa useimmiten jokin erikoisempi väri, ja esimerkiksi rautiaita tai liinaharjoja perusputteja ei näiden tammojen joukosta löydy vielä laisinkaan. Kokonsa puolesta linjan Hirttivaarassa asuvat tammat ovat pienenemään päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti