tiistai 16. helmikuuta 2016

Tammi-helmikuun palkittuja

Ilmoittelin Rautkymin hevosita tammikuussa pitkästä aikaa laatuarvosteluihin, ja tulihan sieltä ihan menestystäkin! Ilmoitin hevosia ensimmäistä kertaa myös muihin kuin WRJ:n ja VMRJ:n lajilaatiksiin ja pollet palautuivat takaisin palkintojen kera, mistä olen erittäin ylpeä!

Irlannincobtamma Myrcella 5594 on ensimmäinen VVJ:n laatuarvostelussa käyttämäni hevonen. Tamma ylsi nippa nappa VVJ-II-palkinnolle. Olen tammasta erittäin ylpeä, sillä mitenkän erityisesti en tammaa laatista varten valmistellut - pidensin vain hieman luonnetta, kirjoitin pari päiväkirjamerkintää ja käytin tamman valmennuksessa. Kaikesta huolimatta hykertelen tällä hetkellä tyytyväisyydestä, sillä onhan se hienoa että ensimmäinen omistamani VVJ-palkittu hevoseni on oma kasvattini!

Tekkeori DD Daniil (jolla on muuten aivan ihana emälinja ♥) puolestaan käväisi KERJ:n laatuarvostelussa. Olen orin emän joskus viime vuoden puolella ilmoitellut myös kys. laatikseen, mutta tammalle ei silloin palkintoa napsahtanut tamman jäädessä puolen pisteen päähän kolmannesta palkinnosta. Daniil-pojalla oli kuitenkin parempi onni matkassa, ja se nappasi mukaansa KERJ-III-palkinnon. Paremmat pisteet olisivat tulleet jos kuva olisi ollut hieman erilainen, sillä vesi vaikeutti rakenteen tuomarointia. Sanottakoot vielä, että Daniil on myös kunnostautunut matkaratsastuksessa, jossa se on (emänsä tapaan) palkittu VMRJ-II-palkinnolla jo viime elokuussa. 

Mainostelen tässä samalla, että Daniil ottaisi mielellään vastaan tammoja, sillä seniori-ikäisestä orista on ainoastaan yksi varsa, eikä Rautkymiin ole ainakaan enempää tulossa - kiitos orin suvun, josta löytyy liikaa samoja nimiä kuin muiltakin tallin tekeiltä.

Tammikuun Yleislaatuarvostelussa taasen YLA3-palkinnon kävi nappaamassa ex-laukkuri CRH Eat My Shorts!, joka on aiemmin kerännyt meriittilistaan täytettä lähinnä näyttelyistä. Oltaisiin orin kanssa varmaan päästy kakkospalkinnon puoelle, jos olisin kirjoitellut sukuselvityksen toisen ja kolmannen polven sukulaisista. Orin isä ei kuitenkaan ole omistuksessani, joten sen sukulaisille olisi mielestäni ollut vähän törkeää mennä keksimään historiikkia, mutta emän sukulaisille olisin tietenkin jotain voinut vähän raapustaakin. Mutta kolmospalkintokin on parempi kuin ei palkintoa ollenkaan, joten en valita! 

Shotiksi kutsuttu ori on Daniilin tapaan päässyt vanhenemaan huomaamattani, ja silläkin on ikää plakkarissa jo parikymmentä vuotta. Shotilla on sentään neljä jälkeläistä, joista tosin vain yksi (orin manttelinperijä, ihastuttava Mr Smarty Pants 5594 xx) on täysiverinen. Joten shottikin hankkisi mielellään vielä pari täysiverivarsaa (:

Helmikuun palkittuihin kuuluu quarabori DD Arrhythmia, joka kävi pyörähtämässä WRJ:n laatuarvostelussa (jonka uudistumisesta iso peukku laatiksen pitäjälle ja tuomareille (Y)). Ori oli niinikään ehtinyt jo hyvään seniori-ikään ja sillä oli hieman puutteita sukulaisten ja jälkeläisten kilpamenestuksessä, joten kolmospalkintoa ihmeellisempää emme edes odottaneet. Ja WRJ-III sieltä siis tuli, "Claude" saa pari kuukautta vielä viettää eläkettä (ja ottaa vastaan tammoja, jos orille vain vientiä löytyy), ennen kuin on aika kuopata ori.

Ja tammikuun varsa-arvosteluista vielä sen verran, että meidän welsh D-tamma DD Ilmarë sekä welsh part bred-tamma DD Starshine nappasivat Estevarsojen laatuarvostelusta EV-II-palkinnot. Pari tulevaa estemenestyjää siis on tallissa kasvamassa! (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti